Eesti-Läti piiri lähedal vaktsiini ei külvata

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa taevas sel kevadel vaktsiini külvavaid lennukeid enam ei näe.
Valgamaa taevas sel kevadel vaktsiini külvavaid lennukeid enam ei näe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) alustas kevadist rebaste ja kährikute suukaudset marutaudivastast vaktsineerimist puhvertsoonis riigi kagu- ja kirdepiiri aladel. Vaktsineerimine toimub 50 kilomeetri ulatuses Venemaa maismaapiirist ning 30 kilomeetri ulatuses Narva jõest.

«Seni läbi viidud vaktsineerimisprogramm on eesmärki edukalt täitnud ja tänu sellele on Eesti juba viimased kolm aastat marutaudivaba. Kuna aga meie kõrval asub riik, kus marutaud nii kodu- kui metsloomade hulgas laialt levinud, on ka Eesti jätkuvalt marutaudist ohustatud,» ütles VTA metsloomade marutaudivastase vaktsineerimise projektijuht Enel Niin.

«Et takistada haiguse taaslevimist Eestisse, viime piirialadel kaks korda aastas läbi metsloomade vaktsineerimist. Samas on endiselt kohustuslik ka koerte ja kasside regulaarne marutaudivastane vaktsineerimine,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles