Miljonivaade Karula kuplitele peagi taas avatud

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebasemõisa vaatetorn võib eemalt ju turvatunnet tekitada, kuid torniplatvormile oma õnnega mängima minna ei soovitaks kellelgi.
Rebasemõisa vaatetorn võib eemalt ju turvatunnet tekitada, kuid torniplatvormile oma õnnega mängima minna ei soovitaks kellelgi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rebasemõisas asuv Tornimäe palkehitis on olnud viimastel aastatel kõrgussepürgijatele suletud. Nüüd terendab loodusesõpradele lootus torni peatsest taasavamisest – seda veidi uudsel kujul.

Valgamaa on ajast aega olnud uhke oma kõrgetel küngastel paiknevate RMK hallatavate vaatetornide üle. Paraku ei kipu puidust tornid püsima. Karula kuplistiku kõrgeim tipp Tornimägi kõrgub 137 meetrini üle merepinna ja seda kroonib massiivne puidust Rebasemõisa vaatetorn. Tornist avaneks miljonivaade kogu ümbruskonnale, ka Hargla ja Otepää kõrgematele küngastele, kuid seda vaadet nautida ei saa – ehitise jalamil on keelavad sildid.

Torn on külastajatele suletud olnud juba mõne aasta. Napilt kümme aastat püsti olnud ehitis on konstruktsioonidelt pehkinud ning parem on enne karta, kui pärast kahetseda. RMK loodushoiuosakonna Lõuna-Eesti piirkonna juhataja Tarmo Denks kinnitab, et plaanis on endisele kohale uus vaatlustorn püstitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles