Valgas tuli ilmsiks uus petuskeem

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Survepesur. Foto on illustreeriv.
Survepesur. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmise nädala lõpus kuulas politsei kahtlustatavana üle Läti kodaniku, kes üritas Valgas ehitustarvete kaupluses võltsitud triipkoodi kasutades soetada survepesurit.

20. mail sisenes Valgas Tartu maantee ehitustarvete kauplusesse kaks meest, kes asusid kaupa valima. Üks meestest soovis muu hulgas osta survepesuri.

Kui mehed kaubaga kassa juurde jõudsid, avastas müüja kaupade triipkoode skaneerides, et kaupluses 499 eurot maksev survepesur maksis nüüd ühtäkki 69 eurot. Ka näitas kassaprogramm hoopis teise nimetusega toodet – samuti survepesurit, kuid teist mudelit.

Müüja andis ebakõlast teada kaupluse juhAtajale ja turvamehele. Selgus, et ostja oli kleepinud õigele triipkoodile peale vale koodi, lootes sel viisil eseme odavamalt soetada. Tänaseks on mees kahtlustatavana üle kuulatud ja juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust.

Olemasolevatel andmetel soetas kahtlustatavana ülekuulatud mees triipkoodid koos kauba kirjeldusega Riiast.

Valga politseijaoskonna juhi Tiit Alliku sõnul on see teadaolevalt esimene kord Eestis, kui sel viisil vara omandada on püütud.

«Küll aga tuletame nii kaupluse teenindavale personalile kui ka turvameestele meelde, et jätkuvalt tuleb olla kaupluses toimuva suhtes tähelepanelik. Eriti terane peab olema aga kassas: proovima mitte laskuda rutiini ja veenduma, et õige hinnaga kaup leiab õige omaniku. Kahtluse korral teatada võimalikust kelmusest kindlasti politseile,» sõnas Allik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles