Valga kool teeb tutvust krüptorahaga

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko näeb uutel seadmetel hulka kasutusvõimalusi.
Valgamaa kutseõppekeskuse IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko näeb uutel seadmetel hulka kasutusvõimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskus on üks kümnest Eesti koolist, kes saab moodsad arvutid, mille abil võib muuseas krüptoraha bitcoin`e toota. Ideed, milleks neid kasutada saab, on koolil juba olemas.

«Kooli projektijuht ja õpilased on kutsutud 27. mail Tallinna okupatsioonide muuseumi konverentsisaali. Lisaks arvutite üleandmisele antakse ülevaate bitcoin`i ja blockchain`i tehnoloogiast ning kuulutakse välja esimene konkurss uuel platvormil,» edastas kooli IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko.

Nimelt jagab MTÜ Eesti 2.0 kümnele Eesti koolile bitcoin`i-seadmeid, mille abil saab õppida blockchain`i ehk plokiahela tehnoloogial põhinevat programmeerimist krüptoraha kaevandamisest praktiliste rakendusteni nagu mängud, tekstisõnumite saatmine või mikromaksed. Õppematerjalide abil saab neid arvuteid kaasata õppeprogrammi näiteks programmeerimises või ettevõtlusõppes.

Copy
Tagasi üles