Juhtkiri: Järjekordne pseudoteema?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorus asuv presidendi kantselei hoone.
Kadriorus asuv presidendi kantselei hoone. Foto: Andres Haabu / Postimees

Veidi enam kui kuu aega tagasi tundsime muret selle üle, et kui Siim Kallas ilmutas esimesena selget valmisolekut presidendikandidaadiks saada, ähvardas ta jääda vääriliste vastaskandidaatideta. See oleks aga ka Kallase presidendiks pürgmise kampaania vähemalt esialgu mõttetuks muutnud.

Nüüd võime tõdeda, et mure oli asjatu. Pigem on olukord vastupidine: kandidaate lisandub pea iga päev. Iseasi, kuivõrd tõsiselt võetavad nad on. Näiteks eile saabus teiste hulgas ka Valgamaalase toimetusele 14 tuntud isiku pöördumine, kus leitakse, et sobivaim president on Eestile endine õiguskantsler Allar Jõks. Mõni päev varem aga lisandus võimalike kandidaatide nimekirja keskerakondlane Marina Riisalu.

Ühest küljest on tervitatav, et tulevase presidendi isik sedavõrd oluliseks teemaks on tõusnud. On ju tegu ikkagi Eesti tulevase riigipeaga, kes peab ühelt poolt olema siseriiklike arengute tasakaalustaja, teisalt aga riigi omalaadne visiitkaart teiste riikide silmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles