Puka sai vallavanema, kuid kaotas volikogu juhi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavolikogu istungil valiti uueks vallavanemaks senine volikogu liige Andrus Looskari. 

Foto Arvo Meeks/Valgamaalane
Puka vallavolikogu istungil valiti uueks vallavanemaks senine volikogu liige Andrus Looskari. Foto Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka vallavolikogu eilne istung paistis mõneti kompromissidele minekuna. Kuigi vald sai endale juhi ja volikogu kaotas esimehe, oli näha, et põhjust rahuloluks volikogu liikmetel ei olnud.

Vallavanemaks sai kuue poolthäälega volikogu koalitsiooni kuuluv liige Andrus Looskari. Selles mõttes tuli valiku tegemine sundseisus, et eilse seisuga oleks volikogu kaotanud muidu teovõime ja pidanud laiali minema. Nimelt sätestab seadus, et vallavanema valimine korraldatakse kahe kuu jooksul pärast vallajuhi lahkumist. Selline lahendus ei oleks aga volikogu liikmetele sobinud ning kompromissina sai vald uue vanema.

Istungil olid kohal kõik üksteist liiget. Võrreldes möödunud nädalaga muutunud päevakorrast oli maha võetud umbusalduse hääletus volikogu esimehele Aleksander Sven Essele.

Copy
Tagasi üles