Hooldekodu elanik läks uitama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsinguid koordineeris politseikapten Robert Kõvask.
Otsinguid koordineeris politseikapten Robert Kõvask. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Eile, 24. mai õhtul pisut enne kella üheksat sai politsei teate, et Valgamaal Hellenurmes asuvast hooldekodust on lahkunud 78aastane naine, keda asutuse töötajad juba mitu tundi tulemusteta otsinud on. Saadud info kohaselt võis vanusest tulenevalt esineda naisel mäluhäireid ja ta ei pruukinud aru saada, kus parasjagu viibib.

Politsei asus kohe kaasama abipolitseinikke ja vabatahtlikke otsijaid. Kuna valget aega oli jäänud vähe, oli kiire tegutsemine hädavajalik.

Abipolitseinike kaasamisel selgus, et neist üks on parasjagu mootorrattaga sõitmas ja saab kammida läbi lähedalasuvad teed juhuks, kui vanaproua peaks mööda teid liikuma. Hooldekodu juurde kogunenud politseinikud, abipolitseinikud ja vabatahtlikud alustasid valget aega ära kasutades piirkonnas maastikuotsingutega.

Samal ajal kogus politsei infot naise eelmise elukoha, tema harjumuste ja käitumismustrite ning võimalike plaanide kohta. Vesteldi nii hooldekodu töötajate, naise sugulaste kui praeguse toakaaslasega.

Otsingutega jätkati mitu tundi, kuni kella 23 ajal leidsid naise Lustimäe lähedalt kõrvaliselt teelt mootorrattal liikunud abipolitseinik ja tema sõber. Naisega oli kõik korras ja ta toimetati tagasi hooldekodusse.

Otsingutegevus koordineerinud politseikapten Robert Kõvask sõnas, et Helle kiirel leidmisel olid võtmesõnad koostöö ja kiire kaasamine, mis võimaldas politseil jagada ressurssi nii, et mõne tunni jooksul sai läbi kammitud nii maastik kui ka sõiduteed. «Helle otsingutele kaasasime lühikese aja jooksul 24 inimest, kelle ühise töö tulemusena jõudis naine turvaliselt oma elupaika tagasi.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles