Kunagised õpetajad saavad nimelise pingi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlliste valla kogukond on algatanud kena traditsiooni tunnustada oma valla tegusaid kodanikke mälestuspingiga. Eelmisel aastal pandi pink paika Laatresse kauaaegsele koolmeistrile, laulu- ja pillimehele ning külaelu edendajale Jaan Sõrmusele, kes hoolimata väärikast east lööb veel praegugi ettevõtmistes kaasa.
Tõlliste valla kogukond on algatanud kena traditsiooni tunnustada oma valla tegusaid kodanikke mälestuspingiga. Eelmisel aastal pandi pink paika Laatresse kauaaegsele koolmeistrile, laulu- ja pillimehele ning külaelu edendajale Jaan Sõrmusele, kes hoolimata väärikast east lööb veel praegugi ettevõtmistes kaasa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõlliste kandi rahvas on otsustanud peatsel vallapäeval paigaldada Tsirguliina keskkooli juurde nimelised pingid kauaaegsetele pedagoogidele Alviine Lätile ja Villem Alpile.

Traditsiooniga tunnustada nimeliste pinkidega valla tegusaid kodanikke alustati Tõlliste vallas eelmisel aastal, mil Laatres läbi viidud vallapäeval paigaldati pink tegusa vallakodaniku, pikaajalise koolmeistri, laulu- ja pillimehe Jaan Sõrmuse tehtu tunnustamiseks.

«Idee saime telesaatest. Seejärel oleme kolleeg Helega (Reimaa – toim) juba tükk aega mõelnud, et nimelist pinki vääriks meie vallas kauaaegne õpetaja ja raamatukogutöötaja Alviine Läti. Kuna sel aastal on vallapäev Tsirguliinas, pakkusimegi selle välja,» rääkis Tsirguliina raamatukogu juhataja Tiia Pärnik-Pernik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles