Selguvad Lõuna-Eesti parimad päästjad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva päästjad on võistlustel edukad olnud korduvalt. Näiteks hõivas Tõrva 1. võistkond koosseisus Alor Kasepõld (vasakult), Timo Laks ja Kristjan Mikk mullusel Pritsumehe võistlusel pjedestaali kõrgeima astme.
Tõrva päästjad on võistlustel edukad olnud korduvalt. Näiteks hõivas Tõrva 1. võistkond koosseisus Alor Kasepõld (vasakult), Timo Laks ja Kristjan Mikk mullusel Pritsumehe võistlusel pjedestaali kõrgeima astme. Foto: Päästeamet

Laupäeval, 28. mail leiavad Võrus aset Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlused, kus selgitatakse välja Lõuna-Eesti osavaim ja kiireim päästemeeskond.

Võistluspäev algab päästetehnika ringsõiduga Võrus. Seejärel alustatakse Võru komando juures samaaegselt kahe võistlustega.

Üks nendest on lahinghargnemine päästeautoga, kus jäljendatakse tööd reaalsel tulekahjul. Meeskond peab aja peale riietuma kaitseriietusse, vedama autopumbaga ühendatud voolikuliini üles harjutustorni ja tabama sealt veejoaga märklauda. Teisel võistlusalal, kus matkitakse tegutsemist autoavariil, vabastatakse avariilisest autost ja auto alt kannatanud. Pärast nende alade lõppemist võisteldakse päästeautoga vigursõidus.

Üritus on tasuta ning pealtvaatajaid oodatakse kaasa elama meestele, kes annavad iga päev endast ohuolukordade lahendamiseks parima. Lõuna-Eesti regiooni päästekomandode omavaheline mõõduvõtmine saab teoks juba kümnendat korda. Lisaks 12 kutseliste päästjate meekonnale osalevad tänavusel võistlusel Rõuge vabatahtlikud.

Valgamaalt on võitlemas Tõrva päästjad. Samuti võistlevad meeskonnad Annelinna, Mõniste, Põltsamaa, Mustvee, Jõgeva, Tabivere, Tõrva, Suure-Jaani, Viljandi, Räpina, Värska, Võru päästekomandost ja Rõuge vabatahtlikust päästekomandost.

Copy
Tagasi üles