Staadionil avaneb tantsulaegas

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tantsupidu on peetud ka Tehvandi staadionil.
Valgamaa tantsupidu on peetud ka Tehvandi staadionil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval on tantsuhuvilistel põhjust koguneda Valga keskstaadionile. Maakonna tantsupeol asub jalga keerutama 72 kollektiivi ligi tuhande tantsijaga.

Tänavune Valgamaa tantsupidu kannab nimetust Tantsulaegas. Peo üldjuhtide, Valga põhikooli õpetajate Virve Sinisalu ja Airi Laine kinnitusel on teemade ring väga lai. «Tantsitakse tantse, mida tantsitud juba aastakümneid, aga vürtsiks esitatakse sekka ka uusloomingut – eelkõige võimlemisrühmadelt. Lisaks tuleb esitusele meie maakonna tantsujuhi Anne Jaaksoni loodud »Memme polka«,» sõnas Sinisalu.

Algselt oli plaan pidu maha pidada Pedeli jõe ääres, kus oleks tantsitud ainult folkloorseid tantse, kuid lõpuks sai sellest ikkagi staadionipidu. «Aga folktantse tantsitakse ikka. Traditsioonilist rongkäiku küll ei ole, kuid kõik Valgamaa omavalitsused liiguvad tähestikulises järjekorras folkloorseid tantse esitades Kesk tänavalt staadionile, kus avame Tantsulaeka. Seega on juba tänaval võimalik näha 13 tantsu,» selgitas Laine.

Copy
Tagasi üles