Külalistund tõi mere Hargla lastele lähemale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalistund Hargla tunnis
Külalistund Hargla tunnis Foto: Erakogu

Tallinna Tehnikaülikooli Eesti Mereakadeemia koordineeritav mereteemaline haridusprogramm rändas märtsist maini mööda Eesti maakondi ning vabatahtlikud külalisõpetajad pidasid kokku 330 külalistundi 147 koolis ja 18 asutuses. Haridusprogrammiga jõudis Eesti koolidesse ulatuslik arv meesõpetajaid – 174 külalisõpetajast 115 olid mehed. Kokku osales loengutes ja töötubades üle 10 500 õpilase üle Eesti.

Mereakadeemia direktori Roomet Leiger sõnul oli algselt tagasihoidlik eesmärk läbi viia 100 külalistundi. «Haridusprogramm ületas tõesti kõik meie lootused! Ühelt poolt on tähelepanuväärne koolide ja asutuste huvi meid külla kutsuda, teisalt hindan kõrgelt ka külalisõpetajate endi aktiivsust,» kommenteerib Leiger.

Kokku pani end tema sõnul külalisõpetajana kirja 174 merendusega seotud inimest, kelle seas nii Mereakadeemia töötajaid ja üliõpilasi kui vilistlasi ja koostööpartnereid. Kõik nad andsid tunde ning viisid läbi töötubasid täiesti tasuta ning vabatahtlikult.

Copy
Tagasi üles