REPORTAAŽ: Metsapõlengu alal avanes jahmatav vaatepilt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Hummuli vallas Aitsra külas.
Metsapõleng Hummuli vallas Aitsra külas. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Taevasse ulatuv suitsusammas ning leegid. Tohutu kiirusega mööda metsaalust ühte puud teise järel nooliv tulemeri ei halasta millelegi. Tuuleiilid lükkavad tuld enda ees kui kerget palli, mis iga liigutuse peale ise suunas hüppab. Just selline vaatepilt avanes kolmapäeva pärstlõunal Aitsra metsapõlengul.

Sõnum metsapõlengust tabab mind, nagu ikka sellistel juhtudel, ootamatult. Ja kes ootakski keset kena päeva sellist teadet? Olen parajasti Tõrva külje all Marja talus lugu tegemas, kui tuleb teade paarikümne kilomeetri kaugusel lahvatanud metsapõlengust.

Mis seal ikka – autole hääled sisse ning sündmuskoha poole teele. Kui algselt tuleb Aitsra küla poole sõites kasutada GPS-seadet, siis umbes viie-kuueminutilise sõidu järel võib asukoha orientiirina kasutada juba taevasse kõrguvat, veel küll ähmaselt märgatavat suitsusammast.

Copy
Tagasi üles