Käsitöömeistrite rahvuslik käsitöö sai tunnustuse

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eesti naise soov on olla praktiline ning sellest mõttest sündis kaunis põll, mida võib kanda kultuurilistel pidudel aga miks ka mitte olla kena oma enda köögis..." Selliselt kirjeldavad meistrid oma kätetööd
"Eesti naise soov on olla praktiline ning sellest mõttest sündis kaunis põll, mida võib kanda kultuurilistel pidudel aga miks ka mitte olla kena oma enda köögis..." Selliselt kirjeldavad meistrid oma kätetööd Foto: Erakogu

Mullu oktoobris kuulutas Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit välja konkursi «eesti-keha-kate2» eesmärgiga väärtustada Eesti rahvuslikku käsitööpärandit kui inspiratsiooniallikat tänapäeva rõivadisainis. Nüüdseks on parimad selgunud.

Konkursile võis autor esitada kuni kolm tööd, mida ei olnud varem eksponeeritud. Konkursitöö juurde pidi kuuluma eseme lugu, mis võis olla inspiratsiooniallikas, sündimise lugu, legend, muistend jms. Tööde hindamisel arvestati nii töö uudset ideed kui ka teostuse kvaliteeti.

Tunnustatud said ka Valgamaa käsitöömeistrid Maire Riit ja Saima Voitk võistlustöö «Pärandikillud Mulgimaalt1» eest, mis sai nii žürii tunnustuse tootepreemia näol kui OÜ Kodukäsitöö eripreemia. «See on muidugi super, et meie loomingut on tunnustatud ja märgatud,» tunnistab Maire Riit. Suur rõõm on tal teha see võistlustöö Saima Voitkiga, kellega loodab ka tulevikus koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles