Lillemeri kutsub uudistama

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus Tsirguliinas
Näitus Tsirguliinas Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Veel poolteist nädalat on kunstihuvilistel võimalus uudistada Tsirguliina raamatukogus Andeia Kaseoru ehedaid  värvikirevaid maale. Väljas on 40 maali, millest enamikul kujutatud lilled.

Tsirguliina raamatukogu juhataja Tiia Pärnik-Perniku sõnul leidis ta kunstniku juhuslikult Facebookist, kus Kaseorg kirjutas, et tal on üleval näitus Kappermäe seltsimajas. «Kuna teadsin, et ta on ühe meie vallakodaniku minia ja tegeleb maalimisega, võtsin kätte ja helistasin talle ning kutsusin teda Tsirguliina rahvale oma kätetööd näitama. Ta oli koheselt nõus ja nii see näitus sündiski.»

Maalidel on loodusvaateid, loomi, aga ka kunstniku autoportree. Kõige enam on aga lilli. Silmailu pakuvad rukkililled, karikakrad, roosid, vesiroosid, päevalilled, pojengid, sinililled, moonid. Kuna minu lemmiklilled on kullerkupud, meeldisid mulle kõige enam maalid, kus just need lilled peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles