Linn nagu fööniks – tuhast tõusnud 11 korda

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiera rohelusse uppuv linnapilt on kaunis. Oluline vaatamisväärsus on 1284. aastal ehitatud Püha Siimeoni (Simoni) kirik, mille torni vaateplatvormilt saab näha linna panoraami.
Valmiera rohelusse uppuv linnapilt on kaunis. Oluline vaatamisväärsus on 1284. aastal ehitatud Püha Siimeoni (Simoni) kirik, mille torni vaateplatvormilt saab näha linna panoraami. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tagasiteel Siguldast Valka põikasime sisse Valmierasse, mis jääb Valgast 50 kilomeetri kaugusele.

Valmiera asub Gauja jõe ääres ning seal elab üle 25 000 elaniku. Linnaks sai Valmiera 1323. aastal. Linnas on Volmari ordulinnus.

1944. aasta septembris hävis sõjategevuse käigus kolmandik linnast ja peaaaegu kogu Valmiera ajalooline keskus. Gauja rahvuspargi põhjaväravaks olev Valmiera rõõmustab oma külalisi mitte ainult kauni looduse, vaid ka ajaloomälestiste, huvitavate kultuuri- ja spordisündmuste ning põnevate legendidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles