Ürditalu tõi koju seitse pääsukesemärki

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inge Põder-Männistet võiks nimetada lausa ravimtaimede Google’iks, ükskõik millise taime toime kohta temalt küsida, kõigele saab vastuse.
Inge Põder-Männistet võiks nimetada lausa ravimtaimede Google’iks, ükskõik millise taime toime kohta temalt küsida, kõigele saab vastuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandus-kaubanduskoda jagas taas Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärke. Pea neljandiku tunnustusest tõi koju, Tsirgumäe külla Ööbiku ürditalu.

Tunnustusväärseks osutus lausa seitse Taheva vallas asuva ürditalu toodet: kuivatatud vikerkaareleib, kuivatatud vürtsikas vikerkaareleib, naturaalsed maapirnisnäkid ja naturaalsed porgandisnäkid, lisaks koduselt kuivatatud õunad, kuusevõrsed ja teekummeliõisikud.

Taimemaailmas ennast koduselt tundev Inge Põder-Männiste on ürditalu rajanud vanemate kodukohas, kus kasvatab suurema osa vajaminevatest ürtidest, aedviljadest ning marjadest-puuviljadest ise. Lisa korjab ta metsast ning on tunda, et naise teadmised taimede väe kohta on peaaegu piiramatud. Kogutud-kasvatatud materjali põhjal valmib toodang – tervelt 75 eri nimetust, mida turustatakse üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles