Väikemees sõitis rattaga jõkke

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikemees sõitis rattaga Pedeli jõkke.
Väikemees sõitis rattaga Pedeli jõkke. Foto: arhiiv

Valgas rattaga jõkke sõitnud väikemees pääses vaid ehmatusega – ratas on aga jäljetult kadunud.

Nädalavahetusel tegi murelik Gertu-Liis Hajetski Facebooki-grupis «Valgamaalaselt valgamaalasele» üleskutse, et leida pealtnägijaid, kelle abil väikevenna kadunud rattale jälile saada.

Mureliku õe sõnul juhtus äpardus laupäeva õhtul kella kuue paiku, kui seitsmeaastane poiss ja tema vanem sugulane sõitsid ringi Pedeli jõe ääres pentangiväljaku lähedal. «Suurem poiss sõitis ees tõukerattaga, minu vend taga jalgrattaga,» kirjeldas Hajetski. Ühel hetkel tegid poisid tagasipöörde, kuid jalgratas ei võtnud kurvi välja ning väikemees sõitis hooga jõkke.

Õnneks oskas poiss ujuda ning sai kõrkjatest haarates veest välja ronida. Kuna poiste ehmatus oli suur, jooksid nad kohe koju ja teatasid vanematele, mis oli juhtunud. Hajetski sõnul on aga imelik, et pealtnägijad poistele appi ei tulnud – sellisel kellaajal liigub inimesi Pedeli ümber terviserajal ju päris palju. «Mingi kalamees istus ka seal, aga tema samuti midagi pealt ei olevast näinud,» tõdes murelik õde.

Vette kukkunud poisi ema tõttas sündmuspaigale, kuid rattast polnud enam kippu ega kõppu. «Laps on väga õnnetu, kuna see oli tema sünnipäevakingitus onudelt. Oleme nõus ka sümboolset vaevatasu maksma ratta eest,» rääkis Hajetski.

Kedagi süüdistama hakata neil plaanis pole: nad tahaksid lihtsalt lapse mure lahendada. «Peaasi, et ta saaks ratta tagasi,» sõnas Hajetski ja lisas, et kui on inimesi, kes juhtusid pealt nägema, mis täpsemalt laupäeval juhtus, andku sellest julgelt teada, näiteks Facebooki vahendusel.

Tegemist on Merida juunioride valge rattaga, millel punased kirjad. Mingeid erilisi tunnusmärke Hajetski välja tuua ei osanud, kuna ratas veel üsna uus. «Eelmisel suvel paar korda sai sõita, kuid siis oli see poisile veel suur ja nii ootaski pigem seda suve.»

Juhtunust teavitati ka politseid. «Patrullid otsisid ratast, kuid sel õhtul seda leida ei õnnestunud. Kindlasti ei saa välistada, et ratas jätkuvalt paisjärves olla võib – ei ole teada, kui palju võis vool seda esialgsest asukohast eemale liigutada. Samuti on vesi seal võrdlemisi tume, nii et silmaga hinnates järeldusi teha võib olla ennatlik,» sõnas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

Ta lisas, et läheduses asuvad valvekaamerad on kõik töökorras, kuid kaamera vaatevälja juhtum paraku ei jäänud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles