Pargid saavad uued piirid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitse all on ka Barclay de Tolly mausoleumi park.
Kaitse all on ka Barclay de Tolly mausoleumi park. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Neljapäeval valitsuse ette jõudnud eelnõuga uuendatakse Valga maakonnas 22 kaitsealuse pargi või puistu piire, mis kehtestatud aastatel 1957–1974.

Piiride uuendamise käigus kontrolliti ajalooliste pargielementide olemasolu, põlispuid ja looduslikke tingimusi. Uued piirid kujundati selliselt, et kogu ajalooliselt kujunenud pargi puistu oleks kaitsealuse pargi koosseisus. Lisaks kaitstakse neis haruldasi ja ohustatud liike. Kehtiv kaitsekord pärineb 2006. aastast ning seda ei muudeta.

Tervikuna laieneb kaitstav ala 14 hektarit, millest enamus on riigi- ja munitsipaalomandis.

Määruse kehtestamiseks viidi läbi aastatel 2010 ja 2014 ning Pikasilla palu osas 2015 avalikud väljapanekud ning arutelud. Selle käigus esitatud maaomanike, kohalike omavalitsuste ning teiste huvitatud isikute ettepanekud vaadati läbi ning lähtuvalt looduslikest oludest ja kaitsevajadustest neid arvestati või põhjendati mittearvestamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles