Suhkrupaanika jõudis ka Valgamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkru varumine toimub hinnatõusu kartuses.
Suhkru varumine toimub hinnatõusu kartuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nagu mujalgi Eestis, hakkasid inimesed ka Valgamaal suhkrut kokku ostma, kui meedias läks liikvele väide selle hinna tõusust.


«Uudis levis kui kulutuli ja me ei saanud arugi, kui meie poed juba suhkrust tühjaks ostetud olid,» rääkis Elva Tarbijate Ühistu kaubandusdirektor Juta Paurson, lisades, et inimesed ostsid kokku üüratuid suhkrukoguseid.

Näiteks Otepää Konsumis paisus suhkrumüük tavapärasega võrreldes kolmekordseks. «Sama toimus meie kõigis kauplustes nii Valgamaal kui ka Tartumaal,» sõnas Paurson.

Valga Rimi juhataja Svetlana Tiideberg ütles, et möödunud reedel kadus poeriiulitelt kogu reedeks sisse ostetud 1800 kilogrammi suhkrut. «Millal uus kogus suhkrut tuleb, ei tea,» märkis ta.

Valga Selveri juhataja Vahur Ilumetsa sõnul võis ostjate kasvavat huvi suhkru vastu märgata lõppenud aasta viimastest päevadest alates, selle ostmine saavutas kõrgpunkti eelmise nädala teisel poolel.

«Möödunud nädalavahetuse pidimegi läbi ajama ilma suhkruta, pakkuda oli vaid tüki- ja moosisuhkrut, sest eelmisel nädalal suudeti meie varud ära osta ning reedeks planeeritud kogus suhkrut kohale ei jõudnud,» rääkis Ilumets. Uus kogus saabus Selverisse alles selle nädala esmaspäeval.

«Paanikat ei ole mõtet külvata, puhas süü ongi siin meedial,» lausus Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid, kelle üleeilsetel andmetel oli võrreldes detsembri üheteistkümne esimese päevaga kauplusteketi Valgamaa poodides suhkrut 44% rohkem ostetud.

Iga uus tarne tõstab tema kinnitusel veidi suhkru hinda, sest nähakse, et nõudlus on eestlaste seas varasemast suurem. Praeguseks on Maxima poodides sel aastal müüdud juba 300 tonni suhkrut, suhkrukilo hind on tõusnud tänavu 10%.

«Pole mõtet süüdistada kedagi kokkumängus, sest kauplused ei võida hinnatõusust midagi - pigem kaotavad, kuna püüavad tekkinud tähelepanu all suhkru hinda madala hoida,» märkis Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles