Sõbrad päästsid järvest uppumisohus klassivenna (2)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljanda klassi poisid Ronaldo Juhanson ja Mario-Marti Varov päästsid eile järves hätta sattunud klassivenna.

Ilm oli suviselt soe ja kolm Tõrva gümnaasiumi 4. klassis õppivat sõpra otsustasid pärast kooli minna Tõrva Riiska järve äärde suplema. Ronaldo sõnul oskavad nad kõik päris hästi ujuda ja olevat ka sel aastal juba ujumas käinud.

«Meie läksime kaablipargi juurde ja klassivend otsustas ujuda järves asuva hüpeka juurde. Sinna on päris pikk maa ujuda ja enne hüpeka juurde jõudmist hõikas ta äkitselt, et on ära väsinud ega jõua enam ujuda. Kohe meie lähedal oli nööriga kaldasse kinnitatud vesiratas. Võtsime kähku vesiratta ja tõttasime talle appi,» rääkis Ronaldo.

Küsimusele, kas ta hirmu ei tundnud, vastas ta, et tundis ikka – aga mitte enda, vaid sõbra pärast. Vesirattal sõbra suunas sõites mõtles pingsalt, et jõuaks vaid kiiremini temani. Poisi sõnul oli juhtumi ajal rannas eemal päevitanud üks naine ja ranna-alal oli ka lapsi olnud.

Tänu poiste kiirele tegutsemisele lõppes seekord kõik õnnelikult ja ainult väikese ehmatusega, kuid õppetund on see nii hättasattunule kui abistajatele. «See juhtum jääb mulle – ja arvan, et ka teistele poistele – alatiseks meelde. Ei tohi ikka nii kaugele ujuda ja oma jõuvarusid üle hinnata,» tunnistas Ronaldo.

Ronaldo ema, kes oli järve äärde pojale jäätist tooma tulnud, juhtumit pealt ei näinud, kuid jõudis kohale vahetult pärast seda. «Poisid olid ikka väga tublid, et kartma ei löönud ja sõpra hätta ei jätnud. Suvi on alles ees ja eks see ole kõigile osapooltele hea õppetund. Hea, et kõik siiski õnnelikult lõppes,» tundis ema heameelt.

MEELESPEA

.  Enne vette minekut hinda alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu ja lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüpi.

.  Uju alati tuldud teed kalda poole või kaldaga paralleelselt.

.  Parim koht ujumiseks on valvega rand.

.  Vettehüpe tundmatus kohas on alati ohtlik.

.  Kui vajad ujumiseks privaatset kohta, pead  hindama selle ohutust.

Allikas: päästeamet

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles