Valgas valmivad aknad Kopenhaageni kesklinna hoonetele (1)

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi väikelinnast ei ole lihtne leida tööjõudu niivõrd spetsiifilise tootmise tarbeks, on ettevõttes töö leidnud juba 18 töötajat.
Kuigi väikelinnast ei ole lihtne leida tööjõudu niivõrd spetsiifilise tootmise tarbeks, on ettevõttes töö leidnud juba 18 töötajat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Miks mitte Valgas?» küsib piirilinnas aknaid tootma asunud ettevõtte Klarvinduer OÜ juht Janar Tammjärv vastu, kui uurime: miks just siin. Ta lisab, et ka siin saab asju teha ja selleks ei pea tingimata suurlinna minema. «Valgas saab toota aknaid Kopenhaageni kesklinna tarbeks.»

Sada protsenti toodangust turustatakse praegu tõepoolest Taanis – siiski ollakse läbinisti Eesti ettevõte, mille eesotsas Janar Tammjärv ja Matthias Vutt. Tootmisruumid paiknevad 1200 ruutmeetri suurusel pinnal. Toodanguks on uuenduslikud puit- ja puitalumiiniumaknad ning uksed.

Hoogsalt käima läinud ning juba mõningase eduga välisturule sisenenud ettevõtte juhid näitavad meelsasti tootmisprotsessi, räägivad toodangust ja tutvustavad ettevõtte kontseptsiooni. Ringkäik aknatehases andis vägagi selge ülevaate, kuidas üht tänapäevast keskkonnasõbralikku ja funktsionaalset akent toodetakse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles