Tõrva naised laulavad Pärnu kirikus missat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmendat aastat tegutseval Tõrva kammernaiskooril on nädalavahetusel ees ootamas vastutusrikkad esinemised. Koor osaleb Pärnus nais- ja neidudekooride laulupäeval ning koos kolme kooriga lauldakse pühapäeval kirikus missat.
Seitsmendat aastat tegutseval Tõrva kammernaiskooril on nädalavahetusel ees ootamas vastutusrikkad esinemised. Koor osaleb Pärnus nais- ja neidudekooride laulupäeval ning koos kolme kooriga lauldakse pühapäeval kirikus missat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel on Pärnu linn koorilauljate päralt, sest teoks saab kümnes rahvusvaheline koorifestival. Valgamaalt osaleb festivalil Tõrva kammernaiskoor dirigent Maie Kalaga.

Rahvusvaheline koorifestival toob nädalavahetuseks Pärnusse lisaks Eestimaa kooridele lauluhimulised veel Soomest ja Leedust. Festivalil osaleb 23 koori, nende seas kaks meeskoori Soomest ja kaks koori Leedust. Neli päeva kestva festivali käigus leiab aset rohkelt kontserte nii Pärnus kui selle ümbruses. Kontserdimajas viiakse läbi ka rahvalaulukonkurss, kus osaleb 13 koori.

Peo kulminatsioon on laupäevane vabariiklik nais- ja neidudekooride laulupäev «Üle Maarjamaa», mis saab alguse Eesti lipu sünnipäeva piduliku tähistamisega Rüütli platsil. Sealt liiguvad peolised rongkäiguga Vallikääru laulupäevale. Kohale tuleb üle 80 koori 1700 lauljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles