Ühinemise esimesed kokkulepped laual

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste vallavolikogu ei olnud Valga linnavolikogu viimatise istungi ajaks veel andnud konkreetset vastust, kas Valga linnaga ühinemisläbirääkimisi alustatakse või mitte. Sangaste valla rahvaaruteludel toetati ühinemist pigem Otepää kandiga.
Sangaste vallavolikogu ei olnud Valga linnavolikogu viimatise istungi ajaks veel andnud konkreetset vastust, kas Valga linnaga ühinemisläbirääkimisi alustatakse või mitte. Sangaste valla rahvaaruteludel toetati ühinemist pigem Otepää kandiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga piirkonna ühinemiskõnelused on jõudnud juba nii kaugele, et kokku on lepitud ka piirkondlike teenusekeskuste asukohad. Samas pole veel selge, kas Sangaste vald ikka ühinejatega samas paadis on.

Ühinemisläbirääkimiste juhtkomisjoni maikuisel koosolekul otsustati esimesed rahvakohtumised läbi viia juuni esimeses pooles. «Läbirääkimistesse on kaasatud ka Sangaste, kuna nende volikogu pole vastupidist otsust veel teinud,» rõhutas linnapea Kalev Härk ühinemisläbirääkimiste kulgemisest linnavolikogu istungil ülevaadet andes.

Juhtkomisjon on otsustanud uue volikogu valimisteks moodustada ühe valimisringkonna ning volikogu liikmete arvuks saab olema 29 inimest (Sangasteta 27).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles