Üks päev Ketta talus: leivategu ja söepõletamine

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepatööst: mismoodi, miks ja kuidas veel saab - kõike seda teadmist jagas kogenud sepp Mart Salumaa hoolega kuulavatele külalistele.
Sepatööst: mismoodi, miks ja kuidas veel saab - kõike seda teadmist jagas kogenud sepp Mart Salumaa hoolega kuulavatele külalistele. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Tegelikult sisaldas päev palju muudki, mis kuulus lahutamatu osana ühe talu argipäeva ammustel aegadel. Ketta tallu Mägestiku külla oli esmaspäeval oodata mitut voori külalisi, sestap oli pererahvas varavalgest jalul: reheahi küdes ja sepikoda ootas uudistajad.

Külalisi oli oodata mitut masti. Hommikupoolikul olid lubanud tulla lapsed Tartu Maarja koolist – väike seltskond õpilasi õpetajatega. Õhtupoole oli talu hoopis suurema hulga huviliste päralt – siis pidada saabuma rahvaülikooli «tudengid» kuuekümneses koosseisus.

See on paras hulk rahvast, mõni ime siis, et perenaine Leena varahommikul juba veidi ärevuses ja peremees Mart oma asjaajamiste kõrvalt vahetevahel abi pakkuma pidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles