Põuased ilmad toovad maasikad kiirelt letile

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Maxima eest letilt maasikaid ostnud Linda Lobjaka sõnul sobivad kodumaiste maasikate puudusel ka Poola omad.
Valga Maxima eest letilt maasikaid ostnud Linda Lobjaka sõnul sobivad kodumaiste maasikate puudusel ka Poola omad. Foto: Tiit Loim / Valgamaalalane

Viimaste nädalate soojad ja vihmavaesed ilmad tähendavad, et maasikad valmivad sel aastal oodatust varem.

Eesti Maasikakasvatajate Liidu juhatuse liikme Elke Lillemetsa sõnul tuleb põua tõttu esile erinevus nende kasvatajate vahel, kellel on kastmissüsteemid ning kellel mitte. "Väiksemad talud, kellel kastmissüsteeme pole, on tõelistes raskustes, sest maasikataim tahab palju vett. Tõenäoliselt jäävad veepuuduse tõttu nende maasikad väiksemaks ja saavad korraga kiiremini valmis ning seetõttu jääb ka hooaeg lühikeseks."

Suurt kastmissüsteemiga maasikapõldu omav Raido Rätsep Tõlliste vallast Kraavi talust ütles, et põud teda otseselt muretsema ei pane ja maasikad kasvavad jõudsalt, kuigi on nõudlikud. "Kastmine on elektrikulu ning selleks, et põld kastetud saaks, kulub praegu ka tohutult vett," tunnistas ta samas.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles