Maetud on mitu tuhat siga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nakkusohtlikud on nii surnult leitud kui kütitud potentsiaalselt viirust kandvad metssead.
Nakkusohtlikud on nii surnult leitud kui kütitud potentsiaalselt viirust kandvad metssead. Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Seakatku leviku tõkestamiseks tuleb kõikidest surnult leitud metssigadest teavitada kohalikku veterinaarkeskust. See nõue kehtib kõigile Eesti elanikele, rõhutasid infopäeval esinenud veterinaareksperdid ja jahimehed.

«Kuigi jahimeestel on väga oluline roll seakatku leviku peatamisel ning hea koostöö jahimeestega on aidanud viimase poole aasta jooksul vältida viiruse edasikandumist uutele aladele, tuleb ka taudivabades piirkondades arvestada, et viirus võib juba kohal olla. Seepärast tuleb kõikidest surnult leitud metssigadest kohe teada anda,» ütles veterinaar- ja toiduameti (VTA) loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Maarja Kristian.

«See nõue ei puuduta kindlasti ainult jahimehi, vaid kõiki inimesi, kes suvel metsas liiguvad – seenelisi, marjulisi, matkajaid, aga ka maa- ja erametsaomanikke üle Eesti. See on üks väga oluline võimalus viiruse võimalikult kiireks avastamiseks ja tõrjumiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles