Turuletid täitusid värske kraamiga, ostjaid napib

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba seitse aastat turumüüja ametit pidanud Galina kurtis, et nädala sees on ostjaid vähevõitu, alles laupäeviti läheb kauplemine elavamaks. Hea minek on praegu taimedel, aga ka rohelisel sibulal ja tillil.
Juba seitse aastat turumüüja ametit pidanud Galina kurtis, et nädala sees on ostjaid vähevõitu, alles laupäeviti läheb kauplemine elavamaks. Hea minek on praegu taimedel, aga ka rohelisel sibulal ja tillil. Foto: Sirje Lemmik / Valgamalane

Valga turul oli selle nädala argipäevahommikuti müüjaid üle paarikümne ja lettidel nii taimi kui kevadist aiakraami. Väravas ergutas aga turumelu lõõtsamees.

Ilm oli teisipäeva hommikul suviselt soe – müüjate jaoks ehk liigagi, sest müügile toodud taimed kippusid päid longu laskma. Juba varahommikul sättisid müügilaudu eestlaste kõrval korda ka lätlased, kes põhiliselt lilleampleid ja -taimi müüsid. Ostjaid oli liikumas kümmekond.

Kuigi maasikaid ja värsket kartulit müügil veel ei olnud, oli valik üpris rikkalik: roheline sibul, salat, rabarber, redis, kartul, mesi, värske hapukurk. Suures valikus pakuti lille- ja köögiviljataimi. Osta sai tomati-, kurgi-, kõrvitsa-, paprika-, peterselli- ja kapsa- ning palju eri sorti lilletaimi. Värvikirevate lilleamplite hinnad algasid kaheksast ja küündisid 12 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles