Lagunenud majaosa ajas elanikud linnaga tülli

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi maja saaks tehniliselt veel remontida, on mõlemad osapooled seda meelt, et osaline või täielik lammutamine oleks mõistlikum variant.
Kuigi maja saaks tehniliselt veel remontida, on mõlemad osapooled seda meelt, et osaline või täielik lammutamine oleks mõistlikum variant. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Tõrvas Tartu tänavas seisab kortermaja, mille kirdeserva akende ees ei ripu enam aastaid kardinaid. Põhjus lihtne: majaosa, kus linnale kuuluvad neli korterit, on juba üle kümnendi olnud varisemisohtlik.

Lagunenud trepikotta sisenejale vaatavad pärani korteriustest vastu prügihunnikud ning hallitavates põrandates ja seintes haigutavad hiiglaslikud lõhed. Keegi metallimaias on korterite köögipliitidelt viinud rauad, sikutanud vannitubadest välja vannid ja lõiganud seintelt radiaatorid. Keldribokside pilkasuses võib prügikottide kõrval näha puusuuski, kelke ja roostetavat arhailise välimusega punnvõrri raami.

Trööstitust vaatepildist hoolimata läheb kortermaja teises osas elu edasi. Tegelikult annavad maja esimese kolmandiku kehvast seisust väliselt aimu vaid elutud aknad ja hargnevad lõhed selle fassaadis, mis juba vaikselt nii-öelda elukõlbuliku majaosa poole sirutuvad. Keegi kaval korteriomanik on enda akna alla tekkinud lõhed montaaživahtu täis lasknud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles