Arvamus: Helme või Tõrva vald?

, majandus- ja juhtimisekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kala
Hillar Kala Foto: Andrus Abel

Kohe algab Helme, Hummuli, Põdrala ja Tõrva rahva valimismaraton omavalitsuste ühinemise küsimustes. Ametlikult on valikute keskmes kaks probleemi. Kas ühineda üheks teovõimelisemaks struktuuriks või mitte, jäädes ootama valitsuse sundliitmist? Millise lipu ehk nime all ühineda?

Tegelikult on veelgi olulisem küsimus: kuidas ja kelleks ühineda? Ees terendab kaks võimalikku arenguteed. Ajalooline, sajandite jooksul läbi proovitud ja piirkonnale vaimse ning ainelise arenguhoo andnud Helme kasvamine Mulgi kogukonnaks või Mulgimaa/Valgamaa suurlinnaks Tõrvaks saamine.

Inimestele on teinud otsustamise raskemaks ja tausta segasemaks vabariigi valitsuse reformikomisjoni küündimatus ette valmistada ja seadistada omavalitsuste lõimumise juhtimisalaseid rööpmeid. Nende asemel on ette kirjutatud vaid näiliselt lihtne kasvutee – vabatahtlikult või sunniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles