Suurriigi diplomaat tutvub nii kaksiklinna kui sõjatehnikaga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide suursaadik James D. Melville
Ameerika Ühendriikide suursaadik James D. Melville Foto: Erlend Štaub

Valgamaad väisab 8.–9. juunil Ameerika Ühendriikide suursaadik James D. Melville.

Valga maavanem Margus Lepik kohtub suursaadikuga Helme vallas, kus ta tutvustab suursaadikule Valgamaa eripära, räägib mitmesugustest projektidest ning koos arutatakse koostöövõimalusi tulevikus, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Lepik tõdes, et Valgamaal on saatkonnaga väga tõhus ja meeldiv koostöö olnud. «Saatkonna toel ja kaasabil on paigaldatud Puka vanale koolimajale uus katus. Samuti on nad abiks olnud heakorratalgutel ning tutvustanud Valgamaa elanikele Ameerika kultuuri. Maakonnas on esinemas käinud mitu suurriigi ansamblit ning toimunud on näitusi.»

Lisaks on saatkond tema sõnul väga paljudele maakonna inimestele võimaldanud õppida või osaleda mitmesugustes projektides Ameerikas.

USA suursaadik osaleb ka  9. juuni Eesti kaitseväe õppuse Saber Strike avalikul rahvaüritusel Valgas. Nimelt osaleb õppusel ka USA maavägi oma varustuse ja tehnikaga. Muu hulgas saab külaline näha Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu tehnikat ning relvastust ja Saksamaalt õppusele Saber Strike saabunud ameeriklaste soomustransportööri Stryker.

Enne avalikku rahvaüritust aga kohtuvad USA suursaadik Eestis James D. Melville ja USA suursaadik Lätis Nancy Bikoff Pettit Valka kihelkonnaduumas Valga linnapea Kalev Härki ja Valka linnajuhi Vents Armand Krauklisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles