USA ratsaväelased saabuvad täna Eestisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dragoon Ride osalejad peatuvad eri linnades, et suhelda kohalikega ja näidata oma varustust ning tehnikat.
Dragoon Ride osalejad peatuvad eri linnades, et suhelda kohalikega ja näidata oma varustust ning tehnikat. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna lõuna ajal jõuavad Eestisse esimesed Ameerika Ühendriikide Euroopa vägede 2. ratsarügemendi üksused, et osaleda järgmisel esmaspäeval algaval õppusel Saber Strike.

«Et tagada liiklusohutus ja sujuv liikumine saadavad liitlaste kolonne alarmsõidukid. Vastavalt liiklusele teevad kolonnid ka peatusi, et lasta nende taha kogunenud liiklejad mööda,» ütles toetuse väejuhatuse liikumis- ja veoteenistuse ülem kapten Toomas Pärnpuu.

Dragoon Ride nime kandava rännaku eesmärk on harjutada Ameerika Ühendriikide 2. ratsaväerügemendi soomusüksuste kiiret liikumist läbi Euroopa. USA sõidukite kolonnid alustasid rännakut Tapale Saksamaalt Vilseckist. Kokku võtab enam kui 2400 kilomeetri pikkusest rännakust Dragoon Ride osa ligi 1400 sõdurit ning ligi 400 ühikut tehnikat.

Ameeriklaste kolonnid sõidavad marsruutidel Ikla-Tapa ning Valga-Tapa täna lõunast neljapäeva õhtuni. Kolonnid koosnevad keskmiselt 30 sõidukist, mis liiguvad kiirusega kuni 60 kilomeetrit tunnis. Kolonne saadavad sõjaväepolitsei või politsei- ja piirivalveameti sõidukid.

Lisaks peatuvad Dragoon Ride osalejad eri linnades, et suhelda kohalikega ja näidata oma varustust ning tehnikat. Eestis saavad kõik huvilised nii rännakul osalevate kaitseväelaste ja nende sõidukitega kui Eesti kaitseväe, Kaitseliidu, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti varustuse ja tehnikaga tutvuda neljas linnas – 9. juunil Valgas ja Tartus, 11. juunil Sillamäel ning 14. juunil Pärnus.

Copy
Tagasi üles