Kõrged külalised jäid võistlustingimustega rahule

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise alaliidu kommunikatsioonidirektor Peer Lange, Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president ja suvebiatloni MMi korralduskomisjoni esimees Aivar Nigol ja IBU Cup võistluste direktor Felix Bitterling Tehvandil
Rahvusvahelise alaliidu kommunikatsioonidirektor Peer Lange, Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president ja suvebiatloni MMi korralduskomisjoni esimees Aivar Nigol ja IBU Cup võistluste direktor Felix Bitterling Tehvandil Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Otepääst saab 24.-28. augustini suvebiatloni pealinn, nimelt võõrustab Eesti sel aastal suvebiatloni maailmameistrivõistlusi. Et võistluskorraldus sujuks ladusalt, viisid IBU Cup võistluste direktor Felix Bitterling ja rahvusvahelise alaliidu kommunikatsioonidirektor Peer Lange läbi võistluspaiga tehnilise inspekteerimise.

«Inspekteerimise mõte on ühtlustada plaane ja mõtteid ning läbi mõelda erinevad võimalikud stsenaariumid, et võistluste ajal ei tuleks ette suuremaid üllatusi. Oluline on asjad läbi mõelda ja need ette valmistada ja selleks me siin olemegi,» sõnas Lange, kelle sõnul on Eestil kasutada väga hea võistluspaik.

«Kahtlemata on Tehvandi valmis korraldama ka suuremaid võistlusi: siinsed tingimused on väga head. Samas ka 2007. aastal, kui Eestil ei olnud veel nii head võimalusi, tõestati, et korraldatakse kõrgetasemelisi võistlusi,» sõnas ta.

Kiidusõnu võistluspaiga kohta jagus ka Bitterlingil, kelle sõnul on Tehvandi lasketiir kahtlemata A-kategooria võistluspaik.

«Alar Arukuusk teeb oma meeskonnaga väga head tööd: kõik on väga heas korras, puhas ja hästi hooldatud,» sõnas Bitterling, kelle sõnul võistluste korralduspoole üle muretsema ei pea. «Korraldusmeeskond on kogenud ja nende oskustes ma ei kahtle.»

Siiski tõi Bitterling esile ühe riskiteguri, mida likvideerida pole võimalik. «Nagu kõikide väliürituste puhul, mängib ka siin suurt rolli ilm ja see on tegur, mida ei saa ka parim korraldusmeeskond välistada. Kui sajab vihma, on asfaldirada märg ja libe ning siis näeme hoopis teist võistlust kui kuiva ilmaga.»

Rajaprofiili peab IBU Cup võistluste direktor keskmisest raskemaks, kuid möönab, et tõusumeetreid võiks isegi rohkem olla. «Talvel saab rajaprofiiliga isegi rohkem mängida. Kui vaja tõusumeetreid juurde, viid lund juurde, aga asfaldil sellist võimalust ei ole. Samas aga ei ole Otepää rada kindlasti kerge.»

Suvebiatloni MM on Eestile kahtlemata oluline võistlus, mida kinnitas ka Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president ja suvebiatloni MMi korralduskomisjoni esimees Aivar Nigol.

«Meie suurem eesmärk on saada endale maailmakarika etapi korraldusõigus ja selle jaoks on oluline, et näitame, et suudame võistlusi kõrgel tasemel korraldada. Suvebiatloni MM, kõik teised juba korraldatud ja veel eesolevad võistlused on üks osa sellest, et see suurem eesmärk täituks,» rääkis Nigol, viidates 2017. aasta märtsis Otepääl toimuvale IBU Cup võistlusele ning 2018. aasta noorte ja juunioride MMile, mis toimuvad samuti Otepääl.

Suvebiatloni MM toimub Otepääl Tehvadil 24.–28. augustini ning tegemist on teise korraga, mil Eestile suvebiatloni korraldusõigus antud on. Vastavalt rahvusvahelistele reeglitele on igal riigil võimalik välja panna 4 meest ja 4 naist, millele lisaks ka üks segateate võistkond riigi kohta. Eestit esindav koondis kinnitatakse augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles