Kirik vajab remondiks rahva annetusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kiriku korsten vajab hädasti remonti, mis läheb maksma üle 6000 euro. Et korsten saaks remonditud ja talvel saaks kiriku küttekolletesse tule teha, on oodatud rahva abikäsi.
Valga Jaani kiriku korsten vajab hädasti remonti, mis läheb maksma üle 6000 euro. Et korsten saaks remonditud ja talvel saaks kiriku küttekolletesse tule teha, on oodatud rahva abikäsi. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valga Jaani kiriku torni remontijad avastasid sealt sepisnaelad, mis viitavad sellele, et seal on varem asunud katteplekid. Raha nende taastamiseks aga pole.

«Torni esimese korruse fassaaditöödel avastasime lahtise krohvi eemaldamise käigus sokli karniiside kohal plekkide kinnituseks mõeldud sepisnaelad,» rääkis OÜ Novabild juht Ants Sütt. ARC Projekt OÜ koostatud restaureerimise põhiprojektis plekitöid aga ette nähtud ei ole – seega pole arvestatud ka katteplekkide paigaldamise vajadusega.

«Rääkisin ARC Projekti juhatuse esimehe Olev Suuderiga sel teemal. Ka Suuderi sõnul oleks soovitatav taastada algupärased karniisiplekid,» selgitas Sütt. Need kaitseksid kiriku müüre ka niiskuse eest. Tööd lähevad maksma veidi üle 700 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles