Indrek Saar lubab rohkem toetusi huvitegevusteks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Indrek Saar tõdes, et kuigi kultuurivaldkonna rahastuses on tehtud olulisi samme, on pikk tee minna nii kultuuritöötajate palkade kui muinsuskaitse osas.
Minister Indrek Saar tõdes, et kuigi kultuurivaldkonna rahastuses on tehtud olulisi samme, on pikk tee minna nii kultuuritöötajate palkade kui muinsuskaitse osas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval käis Valgas visiidil kultuuriminister Indrek Saar. Minister kinnitas, et kavandatud muinsuskaitsereform aitab päästa lagunevaid mälestisi. Ka lubab minister suuremaid sotsiaalseid garantiisid nii treeneritele kui kultuuritöötajatele.

Milliseid muljeid tekitas tutvumine Valga mälestistega, millest paljud halvas seisus?

«See on Eestis laiem probleem. Meil on umbes 5200 ehitismälestist, millest umbes neljandik halvas seisukorras või suisa hävimisohus. Sellepärast on kultuuriministeerium ette valmistanud muinsuskaitsereformi, mille mõte on aidata muinsuskaitse all olevate hoonete elanikke eritingimuste koostamise ja konsultatsiooniga, suuri investeeringuid vajavate objektide puhul ka riigi toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles