Juhtkiri: Maakonnakeskused tülli?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sauk
Priit Sauk Foto: Liisi Ploom / Valgamaalane

Maanteeameti kohalike büroode, mida rahvas suupäraselt ka ARKiks kutsub, tegevuse ümberkorraldamine on käivitunud suure hooga. Koguni nii suurega, et näiteks Rapla büroo sulgemisest said paljud tolle piirkonna inimesed teada alles siis, kui kohapealne esindus uksed juba kinni pannud oli. Suletud uste taha jäänutel jäi üle vaid lugeda ukselt teadet, et 1. juunist on büroo suletud.

Valga- ja Jõgevamaa inimestel läks pealtnäha paremini. Kohapealsed inimesed said büroo sulgemisest teada enne, kui uks lukku keerati. Samas tunnistab mitu kohalikku ettevõtjat, keda sulgemine otseselt puudutab, et põhjust hõisata pole: praegune segadus tekitab ebakindlust. Näiteks transpordiettevõtja Allain Karuse kinnitas Valgamaalasele, et just ebakindlus paneb teda tõsiselt mõtlema oma firma Tartusse kolimisele.

Ettevõtluse arengule Valgamaal sellised arengud kasuks ei tule – lisaks teenustele kaovad töökohad ja kui üldine majanduskliima halveneb, pole ka uute teke kindel. Igal koondatud inimesel pole pealehakkamist ettevõtjaelu alustada – lihtsam on kolida mujale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles