Joobes juhtidest teatatakse aina sagedamini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Tänavu viie kuuga on Lõuna-Eestis juhtimiselt kõrvaldatud ühtekokku 785 alkoholi pruukinud autojuhti, nendest 183 tabati tänu helistajatele.

Lõuna prefektuuri liiklusjuhi Alvar Pähkli sõnul on väga oluline, et kaasliiklejad annaksid politseile joobes autojuhtidest teada. «Kõige parem järelevalvevahend on see, kui iga silmapaar neid liikluses jälgib ja neist märku annab. Iga selline kõne võib olla ärahoitud õnnetus, päästetud inimelu,» sõnas Pähkel.

Ta innustab inimesi veel rohkem joobes juhtidest teada andma ja võimalusel sekkuma, kuid mitte füüsiliselt enda elu ohtu seades. Samuti soovitab liiklusjuht purjus sohvri autoga mitte kaasa sõita ning vajadusel temalt ka autovõtmed ära võtta.  

Tänavu Lõuna-Eestis tabatud purjus juhtidest 333 olid raskes joobes ehk nende veres oli alkoholisisaldus üle 1,5 promilli. «Hinnanguliselt pool raskes joobes juhtidest avastataksegi tänu helistajate edastatud tähelepanekutele. Seda ennekõike põhjusel, et nad on oma liikluskäitumise poolest visuaalselt selgemini eristatavad,» kirjeldas liiklusjuht.

Möödunud aastal põhjustasid joobes juhid Lõuna-Eestis 54 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai viga 67 ning hukkus üheksa inimest.

Valgamaal on tänavu avastatud joobes juhte kokku 72, nendest üheksa on avastatud 112 kõnede abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles