Valgamaalasi meelitavad endiselt Soome ja Tallinn

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vald oli Tõrva linna ja Õru valla kõrval kolmas omavalitsus, kus valda tulijaid oli enam kui sealt lahkujaid. Paljud on elanud vallas juba mõnda aega, kuid otsustasid just eelmisel aastal end vallakodanikuks registreerida.
Taheva vald oli Tõrva linna ja Õru valla kõrval kolmas omavalitsus, kus valda tulijaid oli enam kui sealt lahkujaid. Paljud on elanud vallas juba mõnda aega, kuid otsustasid just eelmisel aastal end vallakodanikuks registreerida. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui taasiseseisvunud Eestis ületas sisseränne mullu esimest korda väljarände, siis Valgamaa kohta sama öelda ei saa. Elanike arv vähenes siin 331 võrra.

Igal aastal lahkub Valgamaalt inimesi – kes parema töö, kes elukoha otsingul. Osa neist läheb elama piiri taha, osa teistesse maakondadesse. Samas on hulk Valgamaale elama tulijaidki.

Statistikaameti andmetel vähendas välisränne mullu Valgamaa rahvaarvu 14  inimese võrra. Välismaale läks elama 307 ja maakonda tuli juurde 293 inimest. Väljaränne oli eelnevast aastast tunduvalt suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles