Noored alustasid krüptoraha kaevandamisega

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus on tänavu võtnud üheks uueks tegevussuunaks krüptorahaga seonduva.
Valgamaa kutseõppekeskus on tänavu võtnud üheks uueks tegevussuunaks krüptorahaga seonduva. Foto: Liisi Ploom / Valgamaalane

Valgamaa kutseõppekeskus sai kätte krüptoraha- ehk bitcoin’i-seadme ning nüüd on käimas koolitus, et seda kasutama õppida. Noori juhendab virtuaalselt Stanfordi ülikooli professor.

Iga teisipäeva ja reede hommikul saavad noored arvutite taga näitlike õppematerjalide abil lahendada ülesandeid, et lõpuks mõelda välja mõni rakendus ehk aplikatsioon ehk äpp – heal lapsel mitu nime. Kutseõppekeskuse õppureid lööb projektis kaasa 15, lisaks neli noort Valga gümnaasiumist. Koolis nad kohal olema ei peagi, sest kõike saab teha virtuaalselt – olles ise kodus kohvitassi taga, aga miks mitte kas või palmisaarel.

«Koolitaja on Stanfordi ülikooli professor Balaji S. Srinivasan ja ajavahe tõttu ongi koolitused hommikul vara: kaheksast üheksani,» sõnas kooli IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles