Euroopa meister stardib suvisel rallil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia 2015.
Rally Estonia 2015. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Teisipäeval, 7. juunil toimus Tallinnas FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi, auto24 Rally Estonia pressikonverents. Tänavu on mitu muudatust, mis lisavad rallile ja rallinädalavahetusele atraktiivsust. 

Samuti kirjutati alla tänavused koostöölepingud. Välja öeldi ka selle aasta esimene FIA ERC Euroopa meistrivõistluste tippmeeskond, kes 15.–17. juulil toimuval auto24 Rally Estonial starti tuleb. Selleks on Kajetan Kajetanowizc-Jaroslaw Baran, kes on 2015. aasta Euroopa meistrid ja tänavused sarja liidrid.

Kajetan Kajetanowizc-Jaroslaw Baran, kes sõidavad Ford Fiesta R5 autoga, osalesid auto24 Rally Estonial mullu esimest korda ja saavutasid Aleksei Lukjanuki-Aleksei Arnautovi järel teise koha.

«auto24 Rally Estonia on FIA ERC sarja üks paremini korraldatud võistlus. Selle korraldajad teavad, mida ralli vajab, et olla suurelt pildis. Tänu sellele on ralli sõitjatele kompaktne ning põnev ja samas pealtvaatajate jaoks mugav jälgida. Kirss tordil on kiiruskatsed, mis on kiired ja sõitjatelt palju nõudvad. Need on vaid mõned põhjused, miks me ootame oma teist starti Eestis suure põnevusega, kus oleme valmis andma lahingut poodiumi kõrgeima koha eest,» ütles Kajetanowicz tiimi pressiteenistuse vahendusel.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turisimiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on auto24 Rally Estonia, EAS`i ja FIA ERC sarja promootori Eurosport Events koostöös Eestit väga edukalt tutvustatud kui turismi sihtkohana, mida kinnitab ka konjunktuuriinstituudi uuring sündmuse majanduslikust mõjust piirkonnale, mille suurus oli möödunud aastal pea 5 miljonit eurot. 

Kultuuriministeeriumi asekantsleri Tarvi Pürni sõnul annavad sellised rahvusvahelised spordi suursündmused rahvusvahelise tuntuse ja majandusliku mõju kõrval hoogu kultuuri ja spordi arengule siseriiklikult.

Ralli direktor Urmo Aava tutvustas nädal enne rallit Lõuna-Eestis toimuvat minirallit, mis on nö warm-up sündmus sõitjatele ja publikule.

Sellel aastal on kavas ka Open klass, kus on kaks eraldi arvestust, kahe-ja neljaveolised autod ja sellesse klassi oodatakse sõitma väga erinevat tehnikat, alustades WRC autodest ja lõpetades prototüüpautodega.

Linnakatsed sõidetakse Tartus ja Elvas ning meelelahutust pakub ka Otepääl Tehvandi hooldusala juures asuv suur toitlustustelk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles