Valgamaal poolsada pahategu mullusest enam

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Vabaduse 39 Roma Gold juuveelipoes on viimase aastaga toime pandud kaks vargust.
Valgas Vabaduse 39 Roma Gold juuveelipoes on viimase aastaga toime pandud kaks vargust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi kuritegevuse tase on kogu Eestis jätkuvalt langemas, oli aasta viie esimese kuu järel kuus maakonda, kus pahategude hulk suurenes.

Ida-Virumaal kasvas kuritegevus 134, Valgamaal 54, Järvamaal 23, Raplamaal 13, Hiiumaal seitsme ja Jõgevamaal kolme episoodi võrra. Läänemaal jäi kuritegevus viie kuuga mullusele tasemele.

Mujal maakondades kuritegevus langes. Harjumaal oli tänavu viie kuuga mullusega võrreldes 627 kuritegu vähem, Tartumaal 271, Lääne-Virumaal 84, Pärnumaal 80, Põlvamaal 45, Viljandimaal 43 ja Saaremaal 17 vähem.

Jaanuaris, veebruaris, märtsis, aprillis ja mais registreerisid õiguskaitseasutused kokku 12 375 kuritegu, mida on mullusest 877 episoodi võrra ehk seitse protsenti vähem.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles