Läti leivaspetsid väisavad Rukkiteed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste loss.
Sangaste loss. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti leivaspetsialistid külastavad 14. juunil Eesti Rukkitee liikmeid, et arutada koostöövõimalusi ning tutvuda Eesti rukkikasvatuse  ja –kasutuse traditsioonidega. Külaskäigu korraldab Eesti Põllumajandusmuuseum koostöös Eesti rukki seltsiga.

«Põllumajandusmuuseumi eestvedamisel külastavad Läti leivatööstuste esindajad Eesti Rukkitee koosseisu kuuluvaid asutusi. Reis läbib Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, Eesti Põllumajandusmuuseumi, Eesti Taimekasvatuse Instituuti, Simuna Ivaxi ettevõttet, kus kohtutakse ka Eesti Rukkikuningaga, ning Sangaste lossi,» ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Põllumajandusmuuseumis saavad pagarid proovida kätt Eesti traditsioonilise leiva küpsetamises ning oma käega viljatöid teha.

Lätist osalevad külaskäigul leivatööstuste Lielezers, Madona, Lāči, Dona ning ettevõtte Puratos Latvia esindajad. Samuti Läti Põllumajandusülikooli, põllumajandusministeeriumi, teraviljade aretusinstituudi ning Läti pagarite seltsi juhatuse esindaja. Lisaks osaleb tutvumisreisi Läti ajakirjanik. Koostöö arutelus osaleb ka Tartu Milli, Moe Peenviinavabriku ning Eesti Leivaliidu esindaja.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles