Juhtkiri: Rohkem riskijulgust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Kunder
Reet Kunder Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Tihti kostub Valgamaal juttu, et tegu on ääremaaga. Mõni nimetab kodupaika suisa pommiauguks. Sellise suhtumise pealt ei saa tulla mingit arengut. Pigem tuleb leida võimalusi, et kitsastes oludes hakkama saada ning ka meie geograafilist asendit ära kasutada.

Päris edukalt on asukohta kahe riigi piiril ära kasutanud näiteks Valga haigla. Hoolimata Läti riigi seatavatest bürokraatlikest tõketest on see kogunud hulga tänulikke kliente naabermaalt – eelkõige tahavad sealsed naised siinsetes heades tingimustes lapsi ilmale tuua. Valgamaa kutseõppekeskus on aga koostöös Lätiga käivitanud õppegruppid naaberriigist pärit õpilastele.

Kutseõppekeskus on viimastel nädalatel tähelepanu pälvinud ka sellega, et kooli õppurid saavad tutvust teha krüptoraha bitcoin’iga ning õppida seda nii-öelda kaevandama. Selle taga, et niivõrd uuenduslik tehnoloogia piirilinna jõudis, on kooli IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko, kes varemgi suurejooneliste ettevõtmistega silma paistnud. Näiteks võitis Priimetsa kool tema eestvedamisel Samsungi digipöörde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles