Selgus tulevase kesklinna ilme

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane ligikaudne vaade jalakäijate tänavalt Jaani kiriku suunas tänavuse konkursi võidutööst «Cross-Border Strands».
Tulevane ligikaudne vaade jalakäijate tänavalt Jaani kiriku suunas tänavuse konkursi võidutööst «Cross-Border Strands». Foto: Valga linnavalitsus

Selgunud on, milline hakkab tulevikus välja nägema kaksiklinna süda. Uus keskväljak peaks valmima juba järgmise aasta jõuludeks.

Valga-Valka keskväljaku ja jalakäijate tänava loomise konkursi võidutööd kuulutati välja eelmisel reedel. Koos eelmise aasta ideevõistluse tulemustega on nüüd olemas täielik ettekujutus sellest, milline peaks hakkama välja nägema Valga-Valka ühine kesklinn.

Seekordsele konkursile laekus kaheksa tööd: kaks Eestist, viis Lätist ja üks Hispaaniast. Võitjaks tuli kavand märgusõnaga «Cross-Border Strands», mille loojad on Hispaania arhitektid. «Hea arhitekt alati reageerib sellele, mis kohal on. Selleks ei ole vaja, et arhitekt oleks Eestist või Lätist,» kinnitas Valga linnaarhitekt Jiri Tintera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles