Kurioosne pussitamislugu jõudis kohtu ette

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas langetas kohus eile otsuse korduvalt elukaaslast rünnanud mehe suhtes. Eriti kurioosseks tegi juhtumi, et rünnaku ohver varjas esmalt pussitajat – vassides, et teda ründas tänaval tundmatu isik.

Tegelikult tekkis süüdistuse kohaselt selle aasta 13. veebruaril Valgas Allika tänaval asuva maja korteris süüdistatava, 34aastase mehe ja 27aastase naise vahel armukadeduse pinnal tüli, mille käigus lõi mees noaga naist kõhtu.

«Algselt ei soovinud kannatanu, et mees karistada saaks. Sel põhjusel mõtles kannatanu politsei jaoks välja loo, nagu oleks teda tänaval võõrad rünnanud, kuid juhtumi uurimise käigus jõudsid kriminaalpolitseinikud tõeni välja,» kommenteeris ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Nii sai mees kohtueelse menetluse lõppedes süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni 12aastase vangistuse.

Tartu maakohtu Valga kohtumaja pidi süüasja hakkama arutama 23. mail, kuid istung lükkus toona edasi. Nimelt selgus, et süüaluse osas on algatatud veel üks kriminaalasi, taas kord sama kannatanu kallal vägivallatsemise kahtluse tõttu. Süüdistuse kohaselt leidis see juhtum aset 7. mai õhtul pärast tekkinud järjekordset tüli.

«Et oleks võimalik mõlemat sündmust kohtus koos arutada, määrati uus istung 13. juunile,» selgitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Eile saigi kohtuistung tema kinnitusel teoks. «Tartu maakohus tunnistas eilse otsusega 34aastase Ilvo süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle nelja-aastase vangistuse.»

Tamm lisas, et kuna kriminaalasi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati karistust seadusest tulenevalt kolmandiku võrra, mistõttu tuleb Ilvol kanda ära kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust. Karistusaja hulka arvatakse selle aasta veebruaris eelvangistuses juba kantud kaks päeva.

Kohus mõistis mehele vangistuse tingimisi kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Lisakohustustena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi ja peab osalema sotsiaalprogrammis. Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma 483 eurot.

«Süüdistatav ja kannatanu saavad eilse otsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul. Prokuratuur ei saa seaduse järgi lühimenetluses tehtud süüdimõistvat otsust vaidlustada,» lisas Krista Tamm.

Copy
Tagasi üles