Tänavu väljastatud ID- ja elamisloakaardid osutusid vigasteks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) avastas uute ID- ja elamisloakaartide kiipides tootmisvea. Veaga kaardid vahetatakse välja alates kolmapäevast.

Kokku puudutab probleem 46 inimest, kes 2011. aastal taotlenud kiirdokumenti, mida väljastatakse Tallinna teenindustes. Reedel avastas PPA, et uue dokumendi kiip ei tööta, mistõttu kaarti digitaalseks isiku tuvastamiseks ega allkirjastamiseks kasutada ei saa. PPA teavitas probleemist koheselt kaartide tootjat, kes praeguseks tuvastanud probleemi olemuse ning lahendab seda.

Veaga kiip ei mõjuta kaardi kasutamist füüsilise isikut tõendava dokumendina. See tähendab, et inimene saab kiibiprobleemiga dokumenti esitada näiteks piiriületusel ning muudes isikutuvastamise olukordades.

PPA ja Trüb AG vabandavad inimeste ees, kellele olukord ebamugavusi kaasa toob.

PPA peadirektori asetäitja kodakondsuse ja migratsiooni alal Margit Ratnik ütles, et amertkond võtab ühendust kõikide veaga dokumendi saanud inimestega, et selgitada neile tekkinud olukorda ning pakkuda võimalikke lahendusi.

«Veaga dokumendi saanud inimesed, kes vajavad dokumenti kiireteks digitaalseteks toiminguteks, saavad PPA teenindustes digitaalse isikutunnistuse tasuta. See dokument on mõeldud ainult elektroonilises keskkonnas kasutamiseks ja väljastatakse taotlemise päeval nii, et inimene saab e-teenuste kasutamist häirimatult jätkata» sõnas Ratnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles