Postkontorid vahetasid 101,5 miljonit krooni

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuari kahel esimesel nädalal vahetati kroone eurodeks 179 postkontoris üle Eesti. Postkontorite vahendusel väljastati 6 482 462 eurot ning toimus 42 167 rahavahetustehingut.

Eurode vahetusteenust pakkusid maapiirkondade ja kolme väikesaare postkontorid. «Kuna meie põhitegevus ei ole rahavahetus ja arvestades, et klienditeenindajad olid uues situatsioonis, toimus rahavahetus sujuvalt. Keskmiselt vahetas üks inimeneb postkontoris 2400 krooni. Kõige enam kasutati teenust Harju- ja Pärnumaal, väga aktiivselt ka Peipsi ümbruses,» rääkis postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

14. jaanuarist juuni lõpuni saab kroone vahetada eurodeks kõikides sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites, piiratud kontorivõrgus saab seda teha aasta lõpuni. Alates 2012. aastast vahetab Eesti Pank kroone eurodeks ametliku kursi järgi ja teenustasuta.

Eesti on esimene riik, kes eurole üleminekul postkontorite võrgustikku kasutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles