Ajaloolises poes Läti piiri lähedal saab teha nostalgiaoste

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lõunatipus Läti piiri lähedal Kuutsi külas saab 22. juunil teoks Mõniste kodukandipäev. Mõniste talurahvamuuseumi territooriumil avatakse südapäeval ajalooline pood, mille sisustus on taastatud piltide ja mälestuste põhjal võimalikult autentsena ning viib muuseumikülastaja tagasi 1930. aastatesse.

Muuseumitöötajad on aastaid kogunud võimalikke tolleaegseid, veel säilinud etikette ning esemeid: need kõik on välja pandud taasavatud poevitriinidel. Seinal ripuvad nagis hobuserakmed, poenurgas on heeringatünn ja petrooleuminõud, nagu need olid enne Teist maailmasõda. Lisaks on võimalus teha nostalgilisi oste.

Esimese Eesti ajal olid Mõniste valla talumehed rikkad ja ettevõtlikud mehed. Kuutsi külas oli neil väike pood, mis kenasti kasumit andis, ja nii otsustasid nad üle tee vabale krundile uue ja avarama kauplusehoone ehitada. Nõnda panid talumehed rahad kokku ja 1926. aastal alustati ehitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles