Juhtkiri: Aeg toolid vabastada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sadam. Admiraliteedi bassein.
Tallinna sadam. Admiraliteedi bassein. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval avalikustas lõpparuande Tallinna sadamas ilmnenud puuduste uurimiseks moodustatud Riigikogu komisjon. Sama jahmatav, nagu oli sadama endiste juhtide Ain Kaljuranna ning Allan Kiili kinnipidamine mullu sügisel seoses korruptsioonikahtlusega, olid mitme komisjoni liikme järeldused.

Komisjoni sotsiaaldemokraadist aseesimees Andres Anvelt tõdes, et ministri võim ei käinud üle riigi äriühingu nõukogust, kus istusid eri erakondade poliitikud. «Mis siis, et nad on ühes koalitsioonis, nad ei saa seal ikkagi läbi, eriti enne valimisi. Siis tekib olukord, et nõukogu hakkab ministrile vastu töötama või ei täida kokkulepet.» Kõva sõna koalitsioonipoliitiku suust.

Komisjoni juht Artur Talvik, kes pääses Riigikokku Vabaerakonna esindajana, tõdes aga eilses Postimehes, et 100 protsenti riigile kuuluvas ettevõttes puudus reaalne vastutus otsuste tagajärgede eest. Poliitiline maadejagamine takistas tema sõnul oluliselt ettevõtte tööd, polnud piisavalt läbipaistvust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles