Ministrid külastavad nii spordikeskust kui radarit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuses asub ka hotell.
Tehvandi spordikeskuses asub ka hotell. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest homseni toimub Pühajärvel kolme Balti riigi haridus- ja teadusministrite iga-aastane kohtumine. Tänavu keskendub see haridus- ja teadusministeeriumi teatel kvalifikatsioonide automaatsele tunnustamisele, koostööle rahvusvahelistes organisatsioonides ning muudele aktuaalsetele teemadele.

Üritust võõrustab minister Jürgen Ligi, Leedu delegatsiooni juhib minister Audronė Pitrėnienė ning Läti delegatsiooni parlamentaarne sekretär Läti haridus- ja teadusministeeriumi juures Jānis Upenieks.

Kohtumise esimesel päeval võetakse arutelu alla kolme riigi kvalifikatsioonide tunnustamise ühise projekti hetkeseis. Samuti on jutuks haridus- ja teadusvaldkonna arengud ning koostöö rahvusvahelistes organisatsioonides. Eesmärk on leida koostöövõimalusi ning jagada kogemusi oma eesmärkide edendamisest. Lisaks arutatakse loodus-, tehnika- ja täppisteaduste (LTT) hariduse andmise võimalusi ning kitsaskohti.

Arutelude kõrval külastavad ministrid ja Läti parlamentaarne sekretär kahe päeva jooksul Tehvandi spordikeskust, Eesti lipu tuba Otepääl ning pooleteise aasta eest avatud Tõikamäe radarit, mis on osa Balti riike hõlmavast õhuseiresüsteemist BALTNET.

Kolme balti riigi haridus- ja teadusministrite kohtumine leiab aset igal aastal, mullu kohtuti Leedus ja üle-eelmisel aastal Lätis.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles