Järjekordne kohtunik lahkus ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Kaldma.
Aare Kaldma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Omal soovil lahkus ametist Tartu maakohtu Valga kohtumaja kohtunik Aare Kaldma, keda ametis olles kaks korda karistatud oli. Alles oktoobris sai ametist priiks tema kolleeg Aivar Pellja.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme andmetel lahkus Kaldma töölt tervislikel põhjustel. President Toomas Hendrik Ilves vabastas Kaldma kohtunikuametist läinud reedel.

Aasta tagasi määras Riigikohtu distsiplinaarkolleegium 2009. aasta augustis loata kalastamiselt tabatud Kaldmale noomituse. Süüdistuse järgi püüdis ta koos sõbraga kaks aastat tagasi Valgamaal Puka vallas Purtsi külas Kulli järvel nakkevõrguga kala, omamata selleks nõutavat kalastuskaarti.

Kaldma tõusis taas negatiivses mõttes huviorbiiti, kui selgus, et ta vestles lõppenud aasta 18. veebruaril vandudes ning häält tõstes telefoni teel riigi õigusabi süsteemi (RIS) töötaja ja advokatuuri assistendiga.

Riigikohtu distsiplinaarkolleegium määras Kaldmale karistuseks 10 kuuks 15 protsendi suuruse palgakärpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles